Testityöpaja Tukevalla

Usko tai älä, mutta loppu häämöttää jo!

Jotta kuka tahansa Tukevalla voisi työstää kiertoon-hankkeessa suunniteltuja rakennuspalikoita, täytyy työvaiheista olla ohjeet ja testata ne käytännössä. Ja tadaa! Meillä oli ohjeet!

 

Eli homman nimi oli siis testityöpaja!

No ihan alusta asti ei prosessia vedetty, koska aikaa oli vain rajallinen määrä. A-P kertoi ja havainnollisti kuinka palikat leikataan ja jokainen pääsi hiomaan yhden palikan. Vuhuu!

 

kiertoon_testityopaja6
Intensiivinen ryhmätuijotus

 

Jokainen valitsi yhden rakennuksen, jota lähti työstämään. Eli tässä vaiheessa meillä oli kasa valmiiksi leikattuja ja hiottuja palikoita, joita pääsi maalaamaan.

Sapluunat aseteltiin tarkasti palikoiden päälle ja tupsuteltiin maalia töpöttimellä. Huomaa ammattisanasto! Töpötin (tai välillä myös tupsutin tai töpsötin) on tässä tapauksessa siis siveltimen päähän teipattu vaahtomuovipala. Tupsuttaa (tai välillä myös töpösöttää tai töpöttää) tarkoittaa töpöttimellä/tupsuttimella/töpsöttimellä hellästi painamista toistuvalla liikkeellä sapluunan päälle. Tups töps höps! Selkeää eikös 😀

 

kiertoon_testityopaja2
Töpötin töpöttää maalia kauppahallin oviin

 

Tällä kertaa meillä oli sapluunana erikoistarrakalvoa, johon rakennukset oli jälleen leikattu Tukevan Leppävirran painatus- ja teippauspalvelupisteessä. Kalvo oli paksumpaa ja ei niin tarttuvaa kuin aikaisemmin testattu tarrakalvo, jolloin sitä oli helpompi asetella palikoiden päälle.

 

kiertoon_testipaja
Tupsutin vauhdissa

 

Tosin palikoissa, joissa oli pohjaväri, kuten esimerkiksi Kuopion kaupungintalossa, kalvo päästi helposti maalia sapluunan alle. Päätimme, että kokeilemme myöhemmin maalata ohuemmalla väriseoksella tällaiset palikat ja testata kalvoa uudestaan.

 

kiertoon_testityopaja4
Näin sutjakkaasti irtosi kalvo palikan pinnalta

 

Palikoiden maalaamisen jälkeen päästiin pakkauspussukan ompelun kimppuun. Surrur sano ompelukone, kun pussukkaa saumasi kiinni.

Testipajasta selvitty!

Ensiviikolla esitellään asiakkaalle mitä ollaan saatu aikaan. Iiks jännää!

Terkuin, Nina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s